Pressrelease Apex Fortino Efficy

PRESSMEDDELANDE

Apax Partners gör betydande investering i CRM-leverantören Efficy Group för att driva deras europeiska tillväxt

 

Paris den 7 september 2021.  Apax Partners meddelar idag att man har förvärvat en betydande andel i Efficy Group för att stödja dess tillväxtstrategi i Europa. Tillsammans med Efficys grundare och Fortino Capital kommer Apax Partners fortsätta driva Efficy mot sin ambition att bli europas ledande självständiga CRM leverantör.

Som ny partner kommer Apax att hjälpa Efficy-teamet påskynda sin tillväxtstrategi för att skapa en oberoende CRM-marknadsledare i Europa. Apax Partner kommer investera en betydande summa i Efficy genom sin Midmarket X-fond som totalt uppgår till 1,6 miljarder euro. En uttalad del av den strategin är större förvärv på den europeiska marknaden.

Efficy Group grundades 2005 av Cédric Pierrard och Robert Houdart med syftet att lansera en komplett och anpassningsbar SaaS CRM-lösning (Customer Relationship Management). Koncernen är baserad i Bryssel och finns i 15 länder, har mer än 550 anställda, nästan 13 500 kunder och 330 000 dagliga användare. I Sverige så har Efficy en närvaro genom WebCRM och APSIS.

Med tvåsiffrig tillväxt lanserade Efficy sin strategiska plan 5³ under 2019. Målet är att inom fem år multiplicera företagets storlek med fem för att representera 5 % av den oberoende CRM-marknaden i Europa. För att uppnå detta har koncernen åtagit sig en ambitiös strategi med organisk tillväxt och buy-and-build. Gruppen har redan gjort mer än 10 förvärv sedan den grundades.

Apax har redan bidragit till koncernens nyligen genomförda förvärv av APSIS i Sverige.

 

Cédric Pierrard och Robert Houdart, grundare av Efficy, är glada över Apax' ankomst: "Efficy-gruppens nuvarande utvecklingstakt krävde en förstärkning av vårt aktieinnehav. Apax Partners, som redan tidigare samarbetat med Fortino, var ett självklart val. Att ha en ledande private equity-fond i Europa och en annan som är mer specialiserad på vår IT-sektor är för oss den perfekta kombinationen som kommer att göra det möjligt för oss att uppnå våra ambitioner".

Thomas de Villeneuve och Qiongyan Shao, partner och direktör på Apax Partners, tillägger: "Vi är glada att stödja Cedric, Robert och Efficy-teamet i deras ambitiösa strategi för organisk och extern tillväxt, och att samarbeta med Fortino i detta äventyr. Vi har den finansiella kapaciteten, resurserna och erfarenheten för att stödja Efficy i denna nya fas av dess utveckling för att etablera det som en obestridd oberoende CRM-ledare i Europa."

Arnaud De Vos, direktör på Fortino Capital, säger: "Sedan Fortino gick med i satsningen tillsammans med Cedric & Robert har Efficy accelererat sin externa tillväxtstrategi och expanderat sin geografiska position, med fyra stora förvärv under de senaste 18 månaderna: Ines CRM (Frankrike), webCRM (Danmark), PerfectView (Nederländerna) och APSIS (Sverige). Det är nu rätt tid att välkomna Apax Partners, en välrenommerad partner som vi står varandra mycket nära, för att fortsätta att stödja Efficy i deras ambition att konsolidera den europeiska CRM-marknaden".
 

KONTAKTER

Lauren Bardet
Kommunikationsdirektör
+33 6 16 32 72 82

Laëtitia Baret
Marknadschef
+33 6 13 03 63 67

 

Om Apax Partners 

Apax Partners är ett av de ledande riskkapitalbolagen i Europa. Med mer än 45 års erfarenhet arbetar Apax Partners långsiktigt med företag för att göra dem ledande inom sina sektorer. Apax Partners förvaltar och ger råd till fonder som uppgår till över 4,5 miljarder euro. Dessa fonder investerar i snabbväxande små och medelstora företag och SMI inom fyra specialiserade sektorer: Teknik och telekom, tjänster, hälsovård och konsumentvaror.

Apax Partners SAS, med säte i Paris (www.apax.fr), och Apax Partners LLP, med säte i London (www.apax.com), har en gemensam historia men är två oberoende företag.

 

Om Fortino Capital 

Fortino Capital Partners är ett europeiskt investeringsföretag som specialiserar sig på B2B-programvarulösningar. Företaget förvaltar en tillväxtkapitalfond på 240 miljoner euro och två riskkapitalfonder för mjukvarulösningar i tidigare skeden. Företaget har kontor i Antwerpen och Amsterdam. Fortino Capitals investeringsportfölj omfattar bland annat MobileXpense, Sigma Conso, Odin Groep, Tenzinger, Maxxton, iObeya och Zaion.
För mer information, besök www.fortinocapital.com.

 

Om Efficy 

Efficy är ett programvaruföretag som erbjuder små, medelstora och stora företag en komplett, flexibel och omfattande CRM-lösning (Customer Relationship Management) som hjälper dem att hantera sina kundrelationer. Efficy-koncernen grundades 2005 och arbetar med företag inom många olika sektorer: Bankverksamhet (Belfius, BNP Paribas, Fortuneo), försäkringar och ömsesidiga försäkringar (Amma, Wilink), sociala bostäder, industri (CEA, Gradus, Poujoulat), tjänster, turism och transport (Kinepolis, Geneva Tourism), detaljhandel (La Redoute, Groupe Gautier), lokala myndigheter och handelskammare.
Mer information, www.efficy.com.

 

efficyApax